Vranyecz Artúr rendező a produkcióról:

„A Szerelmi bájital és A csengő szerzője eredetileg a Két férfi és egy nő című librettóból írta meg a művet 1841-ben, a biedermeier idején, amikor a dallamosság és a kedélyesség meghatározó elem volt a kor zenei ízlésében. Donizetti már nem érte meg a Rita nagysikerű párizsi bemutatóját, melyet követően nemzetközi szinten az egyik legjátszottabb vígoperájává vált. Az egyfelvonásos vígopera könnyed dallamvilággal átszőtt történet, sok humorral fűszerezve.
Előadásunkban igyekeztünk megőrizni a kor jegyeit, a prózai szövegek sziporkáit és szellemességét, kijátszani a könnyed zenei témák bravúrjait, ugyanakkor élni a lehetőséggel, hogy párhuzamot vonjunk napjainkkal, mert emberi viszonyaink, mindennapi játszmáink időtállóak.
A talpraesett fogadósnőt, Ritát alakító Lévai Enikő már sikerrel bizonyított a debreceni közönség előtt. Ürmössy Imre, aki számtalanszor énekelt és játszott a Csokonai Színház színpadán, most Gasparo szerepében határozottan él buffói adottságával. A darab leghíresebb része, a Madár-ária Balczó Péter előadásában hangzik el, akinek pályája Debrecenből indult, gyakori vendég számos hazai és külföldi színpadon. Jelenleg a Magyar Állami Operaház magánénekese.”

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Fotógaléria

Fotó: Máthé András

Szereposztás

Rita (szoprán)
Lévai Enikő

Beppe (tenor)
Balczó Péter

Gasparo (basszus)
Ürmössy Imre

Bartolo és egyéb prózai szerepek
Vranyecz Artúr

 

Zongorán közreműködik
Bojti Eszter

Súgó
Nikolics Marianna

 

Rendezte
Vranyecz Artúr