A Flip Side (A lemez másik oldala) egy nemzetközi együttműködés keretében érkezik Debrecenbe. A darabot 2007 októberében mutatták be a northamptoni Smith College-ben.

Előkészítése 2006 decemberére nyúlik vissza, mikor a társulat tagjai összegyűltek, hogy ötleteket gyűjtsenek egy új előadáshoz. Király Anna térkompozíciója szolgáltatta az alapötletet, mely két sátorszerű szerkezetből állt. Ebbe a térbe Ellen Maddow olyan szereplőket helyezett, akiknek rögeszméje a pillanatnyiság: a távolból megpillantott események, az elérhetetlen, részben rejtett dolgok foglalkoztatják őket. A közönség az előadás során részesül a szereplők azon tapasztalatából, hogyan lehet a szemünk sarkából látott eseményekből következtetéseket levonni, miközben abban sem lehetünk bizonyosak, hogy mi a valóság, mi a visszatükröződés, mi csupán egy filmrészlet vagy egy árnyék.

Paul Zimet, a The Talking Band művészeti vezetője, a Flip Side rendezője, 2008 májusában a Csokonai Színház művészeivel állítja színpadra ezt a különleges élményt ígérő produkciót. A színészi játék szempontjából izgalmas kihívást jelent, hogy minden színész más és más (olykor nemben és életkorban eltérő) szerepet alakít a lemez A illetve B oldalán.

Fotógaléria

Szereposztás

Alan
Jámbor József

Daisy (Lucinda)
Szűcs Kata

Marilyn (Sylvia)
Ráckevei Anna

Celeste (Boróka)
Vencz Stella

Frank (Mrs. Wormser)
Tóth László

Aurora (Oscar)
Varga József

 

Díszlet/Jelmez
Király Anna

Dramaturg
Rideg Zsófia

Súgó
Nánási Andrea

Ügyelő
Sárkány Gyula

Rendezőasszisztens
Sóvágó Csaba

 

Rendező
Paul Zimet

 

Bemutató: 2008. május 21.,
Víg Kamaraszínház