ARTÚR PLAKÁT

Christian Paccoud három évvel a Képzeletbeli operett sikere után egy önálló gyerekdarabbal tér vissza a Csokonai Színházba. A darab 1996-ban született, francia óvodás gyerekek közreműködésével. Azóta Franciaországban folyamatosan játsszák, és idén megérkezett hozzánk is, Debrecenbe.

Az előadás során a gyerekek egy képzeletbeli, színpadi világot fedeznek fel, mely elvezeti őket a legelemibb érzelmekhez: az örömhöz, a szomorúsághoz, a félelemhez és a haraghoz. A szöveg játékos formában, a legkisebbek számára is érthető módon dolgozza fel a gyermekbántalmazás kérdését, a gyermekek jogainak és kötelességeinek megfogalmazását.

Artúr saját kalandjain keresztül mutatja meg a világban létező igazságtalanságokat. Az éhínségben szenvedő afrikai gyerekek és a túl sok habos sütemény közt választani sem tudó társaik ellentétén keresztül mutatja meg mi a helyes és mi nem az. A darab főszereplői, Artúr és Clémence, hétköznapi gyerekek, akik énekelve, zenével, tánccal, pantomimmel mesélik el a történetet. Az előadás aprólékosan kidolgozott részletei, könnyen megjegyezhető, vidám dalai lehetőséget adnak a gyerekeknek a megnyílásra, alkalmat teremtenek arra, hogy elmondhassák mindazt, ami a szívüket nyomja.

A darab feldolgozását segíti elő a pedagógusok és a érdeklődő felnőttek számára készített módszertani füzet, amely ide kattintva tölthető le.

 

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Szereposztás

zenés mesejáték egy részben

fordította Gemza Melinda és Újhelyi Kinga

 

Kamilla
Újhelyi Kinga

Artúr
Vranyecz Artúr

Harmonikás
Molnár Endre m. v.

 

Író és zeneszerző
Christian Paccoud mv.

Dramaturg
Gemza Melinda

Ügyelő
Karl József

Rendezőasszisztens
Léka Dóra

Súgó
Lezó Ádám

 

Rendező
Christian Paccoud m. v.

 

Bemutató: 2014. január 15.

Az előadás hossza 50 perc, szünet nélkül.

Videógaléria

Videó: Jóvér Csaba

Fotógaléria

Próbafotók:

Előadásfotók:

Fotó: Máthé András