Modern Tánc-Játék Stúdió előadása

A jó lányok a mennybe mennek…„Minden nőnek megvan a maga sajátos szép része: a vidám nevetés, huncut pillantás, vágyakozó szem, lehajtott fej, kíváncsi értelem, csendes melankólia, mély sejtés, figyelmeztető búskomorság, égi honvágy, meg nem gyónt indulatok, kérlelő ajkak, titkokat rejtő homlok, csábító fürtök, álcázó szempillák, földi büszkeség, szűzi szemérmesség, angyali tisztaság, lebegő szárnyalás, vágyakozó álmok, titokzatos sóhajok, karcsú termet, szelíd járás, dús kebel, ringó csípő, apró láb, selymes érintésű kéz. – Mindegyiknek megvan a maga szépségrésze, s ami az egyikben nincs meg, megvan a másikban.” (Søren Kierkegaard)

A női lét összetett. A női lélek még inkább, talán férfitársaink most hevesen bólogatnának, ahogyan Fejős Éva írónő is írja: „Látod kiscsávó, ilyen hülyék a Vénusz-lakók (…). Örülj neki, hogy férfi vagy. Bár ne örülj, mert amikor felnősz, meg kell majd fejtened, és ki is kell bírnod őket, amikor megőrülnek (…) És kezeskedem: gyakran meg fognak őrülni. Nem irigyellek.” Azonban ez a darab nem róluk szól, és nem csak nekik. Eleinte inkább csak magunknak szólt. Beszélgettünk, olvastunk, kutakodtunk. Élveztük, hogy belebújhatunk bizonyos karakterekbe, élethelyzetekbe, melyek ha nem is állnak távol tőlünk, mégsem a személyiségünk szerves részei.
Mi, nők, sokfélék vagyunk, sok-sok szenvedéllyel és elvárással, ugyanakkor érzékiséggel, játékkal és egyedi szépséggel. Sokszor kiborulunk, veszekszünk, de csak mert mindent mélyen megélünk… Nagyon szeretünk, nagyon haragszunk, nagyon vágyódunk.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Szereposztás

Hajzer Renáta

Nagy-Benkő Orsolya

Jeney-Gál Enikő

Seres Dóra

Bora Fanni

Debity Boglárka

Léka Dóra

Bene Mónika

Alvári Diána

 

Rendező-koreográfus
Holb Ibolya

 

Az előadás időtartama kb. 50 perc szünet nélkül.

Fotógaléria

Fotó: Pazonyi Dóra