csokonai opera_indexk 150x150pxSzínházunk évtizedek óta kiemelt helyszíne az új operageneráció debütálásának: így vált országosan elismertté többek között Haja Zsolt, Kriszta Kinga és Balczó Péter. Az áprilisban induló online streamelt koncertsorozat májustól kezdve korlátozott számban élőben is látogatható.

Ács János, a színházunkhoz nemrég szerződött nemzetközi hírű operakarmestertől megtudtuk, nagyon jó gondolatnak tartja a streamelt koncerteket, hisz egy operaénekesnek meg kell jelennie a nézők előtt, és tudnia kell az adott pillanatban jónak lennie. A karmester a koncertekre a bel canto olyan darabjait válogatta ki Mercadantétől Donizettiig, amelyek segítik az énekeseket már meglévő tudásuk, technikájuk fejlesztésében.
Kamarazenei számokkal indulnak, az olasz operaszerzők dalaitól, amelyekben elsősorban Bellini és Verdi mutatkoznak meg.

A koncertsorozat 3. alkalmán, május 14-én a szólókarrierjét Debrecenben kezdő Balczó Péter, a Magyar Állami Operaház magánénekese ad elő.

A preklasszikusoktól a barokkon át Verdiig ívelő esten elhangzik Macduff áriája a Macbeth és Alvaro áriája A végzet hatalma című operákból.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.