Angol Nyelvű Színjátszó Találkozó a Csokonaiban

Ma tartották meg a XI. angol nyelvű egyetemi drámafesztivál programismertető sajtótájékoztatóját színházunkban.

MAT_7980A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete 1999-ben indította útjára a Debreceni DrámaFesztivál elnevezésű kezdeményezését, amely 10 éves története során hallgatói színjátszó csoportoknak biztosított lehetőséget angol nyelvű színházi produkciók bemutatására. Ennek szellemiségét és hagyományát kívánja újraéleszteni az Angol Nyelvű Színjátszó Találkozó, amely 2019. május 16. és 18. között lesz látogatható.
A rendezvényről sajtótájékoztató keretében tartottak programismertetőt.

A sajtótájékoztatón Dr. Németh Lenke, az Angol-Amerikai Intézet egyetemi docense elmondta, hogy a az elmúlt évekhez hasonlóan az angol-amerikai intézet hallgatói mellett idén is érkeznek külföldi egyetemi színpadok produkcióikkal a Csokonai Színházba, így angol nyelvű előadások érkeznek Csehországból, Németországból, Ausztriából és Csíkszeredáról is.
Komolay Szabolcs alpolgármester a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel a Debreceni Egyetemen csaknem ötezer idegen nyelvű hallgató tanul, fontos, hogy színvonalas, angol nyelvű kulturális élményekkel gazdagodjanak a külföldi hallgatók és az érdeklődők.

Fotógaléria

Fotók: Máthé András