A CSIP – CSOKONAI IFJÚSÁGI PROGRAM 2020/2021- ES ÉVADRA TERVEZETT ELŐADÁSAI, PROGRAMJAI 

 

161_kekbolygo_tk_18_11_31A Csokonai Ifjúsági Program elsősorban gyerekek és fiatalok számára kínál különböző interaktív színházi formákat. A 2020/2021-es évadban új előadással, programmal bővül a CSIP repertoárja, illetve felnőttek számára is ajánlunk különböző részvételi lehetőségeket.

A koronavírus-járvány igencsak megnehezíti a színházi nevelési programok szervezését. Ugyanakkor szeretnénk lehetőséget teremteni a fiatalokkal való közös színházi találkozásokra, amennyiben ezt az aktuális járványügyi helyzet és az érvényben lévő szabályok lehetővé teszik.

A színházi nevelési előadásainkra, programjainkra az alábbi járványügyi intézkedések lesznek érvényben:

  • Előadásainkat, programjainkat határozatlan ideig nem tudjuk osztálytermekbe utaztatni, ezért az osztályokat várjuk új játszóhelyünkre, a DMK-ba.
  • A színháztermet fokozottan fertőtlenítjük.
  • A kézfertőtlenítés és lázmérés belépéskor kötelező. (Az eszközöket mi biztosítjuk.)
  • Az előadások és a programok alatt a résztvevők számára kötelező a maszkviselés. A nézőforgalmi terekben mi is maszkban várjuk az osztályokat. A színészek és a drámatanárok maszkban vezetik az interakciókat.
  • Az előadások és programok során a színészek, drámatanárok távolságot tartanak a résztvevőkkel – előadásainkat, programjainkat e szabály mentén átalakítottuk.
  • Programjainkon csak tünetmentesen lehet részt venni.

Terveink között szerepel, hogy nem debreceni osztályok számára egy időben két előadást, programot is megvalósítunk, ezzel segíteni tudjuk a költséghatékony utazást.

 

TERVEZETT ELŐADÁSAINK, PROGRAMJAINK

Színházi nevelési előadások

Színházi nevelési előadásainkat kinyitjuk a résztvevők felé, hogy a drámában kibontakozó konfliktusok miértjén gondolkozzunk a fiatalokkal, és a színház nyelvén keresztül körüljárjuk azokat a krízishelyzeteket, amelyeket végigélnek a történetek szereplői.

 

  •     Kövek

o   A történet két fiatal barátságát mutatja be, és azt, ahogy önmaguk és barátságuk határainak feszegetéséből, hogyan lesz tragédia.

o   Célkorosztály: 5-6. évfolyam

  •     Jeruzsálem

o   A történet lehetőséget kínál, hogy a résztvevő fiatalokkal közösen gondolkozzunk arról, hogyan lehet emberként reagálni egy szélsőséges ideológiák által uralt világra.

o   Célkorosztály: 5-7. évfolyam

  •     Kimondhatatlan új előadás

o  Előadásunk a családon belüli bántalmazásról szól. Két lány történetén keresztül próbáljuk mélyebben megérteni, mi történik, ha a fizikai erőszak, a manipulálás, a folyamatos kritizálás, az agresszív, megalázó lealacsonyító beszédmód egy családban mindennapossá válik.

o   Célkorosztály: 9-12. évfolyam + felnőttek számára is

 

Drámaóra

A drámaórán egy csoportos játéktevékenységet kínálunk, amely során egy képzeletbeli világot építünk fel az osztállyal, amelyben a résztvevők szereplőként vonódnak be.

  •    Bence táskája

o   A drámaóra az iskolai bántalmazás, a zaklatás működését, és a különböző szerepek felelősségét járja körül. A résztvevőknek lehetőségük van a problémát többféle nézőpontból vizsgálni, különböző szereplők felelősségén gondolkodni. Mindez azonban egy fiktív helyzetben, a szerep védettsége mellett történik.

o   Fókusz: iskolai bántalmazás

o   Célkorosztály: 6-10. évfolyam

091_verona_svetits_19_01_24

 

CSIP KISOKOS

Ha felkeltettük érdeklődését, és úgy gondolja, hogy nagyszerű lehetőség lenne

bármelyik programunk osztálya/csoportja részére, keresse a Csokonai Ifjúsági

Program csapatát!

 

Egy CSIPetnyi hasznos információ:

Kapcsolattartók, akik várják a jelentkezését, és bármilyen kérdésre

szívesen válaszolnak:

Gemza Melinda +36 20 246 5849 gemza.melinda@csokonaiszinhaz.hu

Varga Nikolett +36 70 942 9209 varga.nikolett@csokonaiszinhaz.hu

 

A részvétel minden programnál előzetes bejelentkezéshez kötött.

 

JEGYÁRAK

TIE előadás: 1200 Ft/résztvevő

(20 fő feletti csoport esetén 20% csoportos kedvezmény)

Drámaóra: 800 Ft/résztvevő

(20 fő feletti csoport esetén 20% csoportos kedvezmény)